Zajedništvo u riječi i dijelu na Bundeku


8. kolovoza, 2020. U zagrebačkom parku Bundek, prije ljetne stanke, uz poseban oprez i poštivanje svih mjera koje je propisao stožer civilne zaštite RH, s početkom od 17h organizirano je zajedništvo uz prigodni program „Ustani i hodaj“. Aktivnosti biblijskih radionica koje u Zagrebu organizira Crkva Božja u RH, crkvena općina Isusa iz Nazareta Zagreb, temelje se pozivom Gospodina Isusa upućenog potrebitima, o tome nalazimo izvještaje evanđelista Ivana 5,1-18 i Luke 5,23.
Sadržaj biblijskih radionica usredotočen je tematski na učeništvo, molitvu, važnost Biblije u životu pojedinca i zajednice, uz pružanje redovite socijalne podrške. Tema ovog susreta je bila Poziv na gozbu u kraljevstvu Božjem, a prigodnu poruku je iznio mr. sc. David Kovačević. Ovom prilikom u zaključku programa je pripremljen roštilj uz osvježenje. Organizacijski tim, Željko Patek, Milana Novotny, Ivan i Mateja Kovačević, pripremili su i aranžirali obroke.
Svrha ovih susreta je ohrabriti bližnje i potrebite, te ih osnažiti u socijalnoj, psihološkoj i duhovnoj razini. Gospodin Isus je obećao da ćemo čuti: „Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.“ (Mt 25,34-36)
8/20
I. K.
(možete pogledati)