ZAJEDNIČKA AKCIJA DOLINE BLAGOSLOVA I KATOLIČKE HUMANITARNE UDRUGE


marijni_obrociU ovo predbožićno vrijeme, u subotu, 5. prosinca, “Dolina blagoslova” i udruga “Marijini obroci” zajedničkom su akcijom – koncert duhovne glazbe, služili u korist najsiromašnije djece u svijetu.

Na štandu u središtu Vukovara volonteri katoličke udruge, pod vodstvom Manuele Dudaš, prikupljali su pomoć za najsiromašniju djecu u Africi a bend “Dolina blagoslova”, pod vodstvom Davida Kovačevića, izvodio je božićne pjesme kao potporu ovoj akciji. Građani Vukovara potaknuti božićnim glazbenim ugođajem prilazili su štandu i dali svoj prilog.

Udruga “Marijini obroci” u Hrvatskoj je osnovana 2009. godine i dio je međunarodnog projekta koji je 2003. godine započeo Magnus MacFarlane-Barrow. “Ideja je Marijinih obroka jednostavna – dati jedan obrok dnevno najsiromašnijoj djeci svijeta na mjestu obrazovanja – u školi. Ovu ideju moguće je ostvariti s prosječno 120 kuna godišnje po djetetu.” (citat iz brošure)

Zahvaljujemo Gospodinu Isusu da smo u Njegovo Ime po projektu Doline blagoslova mogli sudjelovati u ovoj dragocjenoj akciji u korist malenih!

(12.2015., David Kovačević)