Ustani i hodaj – potrebitima zajedno u riječi i djelu


02. prosinca 2017. održana je u Amruševoj 11 u Zagrebu predbožićna biblijska radionica naslovom „Ustani i hodaj“. Naslov i aktivnosti biblijskih radionica, koje u Zagrebu organizira Crkva Božja u RH, utemeljeno je pozivom Gospodina Isusa potrebitom čovjeku kako o tome stoji izvještaj evanđelista Luke 5,23.
Promišljajući otajstvo Božje ljubavi, organizacijom radionice u adventskom razdoblju Riječju i djelom se nastojalo izići u susret skupini potrebitih u Zagrebu. Okupljene je pozdravio David Kovačević motivacijskim tekstom Evanđelja po Luki 5,5-25. Navedeni odjeljak je izvještaj o ljudima s margine društva, pozvanima sudjelovati u najvećem Božjem projektu, u rođenju Spasitelja i Otkupitelja, Sina Božjega. Molitvu su predvodili Matej Lazar Kovačević, nadglednik Crkve Božje u RH, i Filip Grujić pomoćnik pastora zagrebačke baptističke Crkve u Radićevoj.
Pakete pomoći potrebitima su dijelili mladi pristigli s konferencije „Ziherica“, organizirane za mlade u baptističkoj Crkvi u Radićevoj. Važno je naglasiti posebnost ove radionice u predbožićno vrijeme po zajedničkom ispružanju potrebitima; s razine organizacije ove radionice i prikupljanja pomoći – mladi Crkve Božje, u prikupljanju i dijeljenju pomoći – okupljeni mladi s konferencije u baptističkoj Crkvi te Kristova Crkva kao domaćin prostora. Za otajstvo Božje ljubavi ap. Ivan je pisao: „U ovome se očitova ljubav Božja u nama: Bog Sina svojega posla u svijet da živimo po njemu.

12/17 David Kovačević