Uskrsni ponedjeljak – zajedništvo mladih


Vukovar, 02. travnja 2018. U Agape crkvi, inicijativom sestre Marije Koprivnjak i ove godine na drugi dan Uskrsa organiziran je susret mladih. Odazvalo se 60-tak mladih iz Istočne Slavonije – Osijeka, Vinkovaca, Đakova, Iloka i domaći Vukovarci. Za ovu priliku mladi naših crkava pozvali su i svoje prijatelje.
Zajedništvo mladih je otpočelo pjesmama slavljenja koje su predvodili Aron Horvat i Elizabeta Koprivnjak. Slijedila je motivacijska poruka koju je iznio David Kovačević, teolog. Na duhovit i zanimljiv način govorio je na temu čekanja i mladima predstavio kako nije ključno pitanje “Koliko trebam čekati?” nego “U kakvom sam odnosu s Bogom dok čekam?” Poruku je prožeo pričom o Ruti koju su mladi mogli i gledati putem video isječka iz projekta Biblija 365. Prema knjizi o Ruti, promišljajući naše svakodnevne životne izazove, predstavljen je izazov dva puta. Jednu opciju predstavljaju Orpa i Elimelek, koji su na svoje životne okolnosti gledali iz zemaljske perspektive. Drugu opciju predstavljaju Ruta i Boaz, vodeći se principima Božje Riječi na svoje okolnosti gledaju iz nebeske perspektive. Zaključak poruke motivira nesebično se podložiti principima Božje Riječi, Bog će nam dati budućnost i ispunit ćemo svrhu koju ima za nas.
Po zaključku u dvorištu crkve mladi su uživali u specijalitetima roštilja koji je pripravio pastor David Hvala. Na samom kraju pastor Jan predložio je i poveo mlade u rekreaciju na područje parka-Adice. Organizirane igre i pjesme su napunile „paket zajedništva“ u Uskrslom Gospodinu i međusobno. Po povratku kućama, potvrđuje Elizabeta, mladi su slali facebook poruke radosti i zahvale za predivno zajedništvo.
04/18 IK
prema izvješću Elizabete i Davida K.