U organizaciji Doma Nade – božićni domjenak


08.12.2016. u organizaciji udruga Dom nade i Fajter, te projekta Knjigom do krova, u gradskoj knjižnici grada Zagreba, na adresi Starčevićev trg 6, u 18h organiziran je božićni domjenak korisnika, suradnika i prijatelja navedenih udruga. Moderatori ovoga događaja, Marijana Ivanić-Vuga i Danijel Vuga, ujedno i voditelji udruge Dom nade, uputili su poziv i Crkvi Božjoj u RH, kao partneru, da prigodnim duhovnim sadržajem doprinesu ovome događaju. Svoj doprinos dao je glazbeni sastav biblijske radionice „Na putu,“ koja svake druge subote u Zagrebu u 18h, na adresi Milana Amruša 11, organizira biblijska proučavanja, kao i glazbeni sastav Crkve Božje iz Vinkovaca. Između ostaloga, doprinos je došao, po pjesmi „U to vrijeme godišta,“ gdje anđeli jednostavnim pastirima navještaju radosnu vijest o rođenju Spasitelja svega svijeta, i priče Lava Nikolajeviča Tolstoja „Stari Martin,“ koji je blagoslivljajući siromašne goste ugostio samoga Gospodina.

Na domjenku je predstavljen i projekt ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada, koji provodi Grad Zagreb u partnerstvu s Udrugom: Dom nade, Socijalno-uslužnom zadrugom: Martinov plašt, Pravnim fakultetom zagrebačkog sveučilišta, Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i Hedona d.o.o.

Na samome kraju događanja, udruga Dom nade, između ostalih, uručili su Zahvalnicu i Crkvi Božjoj u RH za suradnju i partnerstvo u pomoći potrebitima grada Zagreba od samih početaka njezinog djelovanja.

Ivan Kovačević