TURNEJA “DOLINA BLAGOSLOVA”


Ljubljana

 

 

 

 

TURNEJA “DOLINA BLAGOSLOVA” U zajedničkoj organizaciji Crkve Božje Vukovar i Misije Kristove crkve, održan je niz evangelizacijskih susreta pod nazivom Dolina blagoslova. Poveznica ovih nastojanja bio je Don Axsom, američki gospel glazbenik iz Južne Karoline. Izdao je tri CD-a a posljednji je pod nazivom “Dolina blagoslova” posvetio Vukovaru i darovao u više od 500 primjeraka. Po šesti je puta došao u naš grad i bio okosnica desetodnevne turneje u regiji.

LJUBLJANA U nedjelju, 12. listopada, u crkvi sv. Josipa (Cerkev sv. Jožefa), ovaj je promicatelj Božjeg djela i Doline blagoslova, održao uvodni koncert na otvorenju Biblijskog maratona (Svetopisemski maraton). Izveo je i pjesmu “Let It Be Dolina blagoslova”, koju je posvetio Vukovaru. Kratkom biblijskom porukom skupu se obratio i Bob Davis, Donov suputnik. Na ovom je događanju bilo više od stotinu prisutnih – pripadnika različitih crkava. Iznimno ljubazni domaćini su gostima iz SAD-a darovali i izlet na jezero Bled. “Svetopisemski maraton” se nastavio kroz cijeli tjedan čitanjem Svetog pisma naglas: 24 sata na dan.                                   Mikluševci

 

 

 

 

 

MIKLUŠEVCI U suradnji s Udrugom žena iz ovog mjesta, koju vodi Štefica Krizmanić, suradnica Doline blagoslova,održan je koncert Dona Axsoma u prostoru Grkokatoličke crkve. Nastupio je i dječji zbor iz Mikluševaca te zbor župe sv. Marije Magdalene iz Tompojevaca. Bend “Dolina blagoslova”, pod vodstvom Davida Kovačevića, također je sudjelovao u ovom događanju i bio iznimno lijepo prihvaćen. Vrlo ljubazni domaći župnik, Joakim Simunović, pripremio je i domjenak za goste i posjetitelje.

Domaljevac(2)

 

 

 

 

DOMALJEVAC, BIH Vjernici Crkve Božje u BIH organizirali su ovaj koncert Dona Axsoma u bosanskoj Posavini. Dvorana Central u Domaljevcu je bila mjesto okupljanja. Ekipa Doline blagoslova iz Vukovara i Tordinaca, također je aktivno sudjelovala u programu. U ime organizatora turneje, skup je pozdravnim riječima otvorio Matej Lazar Kovačević, a Anto Curić u ime domaćina. Don Axsom je izazvao oduševljenje i prije nego što je otpjevao prvu pjesmu, pozdravljajući nazočne jasno izgovorenim sloganom iz vremena poplava: “Volim Domaljevac – nema predaje!” Domaćini su pripremili vrlo srdačnu dobrodošlicu, koja je uključivala i bogatu trpezu. Gosti su posjetili i obitelji, postradale u poplavama.                                                                                Sremski_Karlovci

 

 

 

 

 

SREMSKI KARLOVCI, SRBIJA Koncert je održan u suradnji sa župom Presvetog Trojstva. Zbor ove župe, pod vodstvom Vlaste Malešević, nastupio je na četvrtoj obljetnici Doline blagoslova u Vukovaru, u svibnju ove godine. U želji za nastavkom suradnje i produbljenjem prijateljstva, Dolina blagoslova je uzvratila posjet. Marko Lončar, domaći župnik, izrazio je srdačnu dobrodošlicu naglašavajući da se koncert održava u Kapeli mira, u kojoj je prije više od tri stoljeća, sklopljen mir između kršćanskih saveznika i Turaka. Tako je Don Axsom održao koncert na vrlo znamenitom mjestu. David Kovačević je, na kraju skupa, poveo nazočne u poznatoj pjesmi “Krist na žalu”.

HotelLav_42Dolina_blagoslova

 

 

 

 

DOLINA BLAGOSLOVA, HOTEL LAV VUKOVAR Zaključak desetodnevnih događanja bila je 42. po redu Dolina blagoslova. U dvorani “Ružička” hotela Lav okupilo se stotinjak posjetitelja. Don Axsom je uz svaku pjesmu, koju je izveo, podijelio i svjedočanstvo o tome kako je pjesma nastala. Njegove su riječi bile snažan poticaj na vjeru i pouzdanje u Božje putove providnosti. Nastupili su još i vokalno-instrumentalni sastav Franjevačke mladeži iz Vukovara, pod vodstvom fra Marina Kuzminskog, te glazbeni sastav Rijeka života iz Belišća, pod vodstvom Vlatka Majetića. Kao i u svim prethodnim susretima, bend Dolina blagoslova, pod vodstvom Davida Kovačevića, započela je i završila program poticajnim duhovnim pjesmama. Skupu su nazočili i suradnici Doline blagoslova iz Mikluševaca, Domaljevca, Vinkovaca i Tordinaca.

CRKVA BOŽJA VINKOVCI Na zajedničkom bogoslužju, Don Axsom je otpjevao nekoliko pjesama a Bob Davis, Donov suputnik, govorio je na slikovit način o potrebi stavljanja na sebe bojne opreme Božje (Ef 6,10-18). Isticao je važnost molitve u jedinstvu s Duhom u svakoj prigodi. Matej Lazar Kovačević, nadglednik Crkve Božje u RH, sukladno Velikom nalogu, (Mt 28,19-20) naglasio zajedništvo i suradništvo vjernika Crkve Božje i Kristove crkve. Pogledavajući unatrag na sve napore u organizaciji desetodnevne turneje, pod nazivom Dolina blagoslova, istaknuta je važnost timskog rada. Nakon bogoslužja u Vinkovcima, gostima je priređen ručak u Tordincima. Puni dobrih dojmova nastavili su put prema Zagrebu, a onda već idući dan – povratak u Južnu Karolinu.

U utorak, 28. listopada, gosti su se javili da su sretno stigli a u ime svih njih, Don Axsom je napisao sljedeće: “Želio bih samo reći da je ovo bilo za mene najbolje putovanje do sada. To kažem jer sam vidio i osjetio silu Božju svakodnevno. Vidio sam kako djeluje u vašim životima. Za mene je to krajnje ohrabrujuće. U svakom sam događanju osjetio nešto posebno. Zapazio sam u očima, onih koji su bili nazočni, da se nešto događa – da su dotaknuti. Njihove povratne reakcije su govorile da su blagoslovljeni. Taj blagoslov dolazi od Boga preko svakog od nas, i svatko je napravio svoj dio posla. Biblija upravo govori da na taj način Crkva raste… “Nego, istunujući u ljubavi da poradimo te sve uzraste u Njega, koji je Glava, Krist, od kojega sve Tijelo, usklađeno i povezano svakovrsnim zglobom zbrinjavanja po djelotvornosti primjenjenoj svakomu pojedinom dijelu, promiče svoj rast na saziđivanje u ljubavi.” (Ef 4,15-16)

(10/2014, Vlado Pšenko, foto: Ivan Kovačević)

“Evanđelja, ono je snaga Božja na spasenje svakom tko vjeruje” (Rim 1,16-17)