Svjedočanstvo zajedništva


4.07.2019., u pastoralnom centru Crkve Božje u Vinkovcima, organizirano je zajedničko bogoslužje. Među sudionicima ovog susreta je bila i skupina doktoranata s VETU-a Osijek, (Visoko evanđeosko teološko učilište – osječki doktorski kolokvij). Ovogodišnji program počeo je 29. lipnja a zaključuje se 3. kolovoza 2019.

Skupina doktoranata pristigla je iz Mađarske, Njemačke, Ukrajine, Rumunjske, Uzbekistana i Kazahstana a na bogoslužju su ih predstavile dr. Anne-Marie Kool i mr. Julijana Tešija, predavači evanđeoskog teološkog učilišta. Mirzabek Dosov, student iz Uzbekistana, podijelio je svoje kršćansko svjedočanstvo. Poruku Riječi je podijelio dr. Joshua T. Searle iz Velike Britanije, s višegodišnjim je iskustvom misije u Ukrajini. Čitao je tekst 4. poglavlja Ivanovog evanđelja, naglasio je objavljenu i svjedočenu ljubav Božju po Isusu Kristu svim ljudima. U Gospodinu Isusu Bog je ulazio i danas ulazi u naše okolnosti, susreće odbačene u društvu i poziva ih živjeti u vrijednostima kraljevstva Božjeg, zaključio je gost propovjednik.

Skupine mladih vinkovačke i tordinačke zajednice su služile u pjesmama slavljenja. Prisutne je pozdravio nadglednik Matej Lazar Kovačević, naglasivši da se od Kristovih učenika i nasljedovatelja očekuje beskompromisno ostati vjernima biblijskoj objavi te biti pozornima svojim suvremenicima u njihovom traganju za istinom i smislom života. Pozdravu svima nazočnima se pridružio i načelnik općine Tordinci. Svi nazočni, gosti i domaći su u zaključku uživali u pripremljenom domjenku.

7/2019. I.K.