Suradnja i partnerstvo u riječi i djelu!


Posjet Kuslanovoj 2Nekoliko godina zajednica vjernika Crkve Božje u RH surađuje s udrugom „RCCG Dom Nade“ u Zagrebu. Udruga djeluje u korist beskućnika i drugih čija je socijalna egzistencija ugrožena.

Ovom prilikom, David Kovačević i David Hvala, 19. kolovoza 2015. u prostorijama Kristove crkve u Zagrebu, Amruševa 11, imali su priliku susresti se s Dragom Rožićem iz Kristove crkve, Danijelom Vugom djelatnikom Udruge i skupinom mladih Crkve Božje koji se zbog studija i radnog mjesta nalaze u Zagrebu. Sadržaj susreta naznačio je aktualnost suradnje i partnerstva u praktičnom svjedočenju evanđelja, utemeljeno pozivom Gospodina Isusa.

Posjet Pagu 2

Za navedenu aktualnost capetownski iskaz o predanju navodi: „Partnerstvo u misiji ne tiče se samo učinkovitosti. Ono je strateški izraz naše zajedničke podložnosti Isusu Kristu kao Gospodinu. Prečesto smo se uključivali u misiju tako da smo na prvo mjesto stavljali svoje prioritete i naglašavali svoj identitet (etnički, konfesionalni, teološki i sl.) a nismo uspijevali podrediti svoje čežnje i prioritete jednom Gospodinu i Učitelju. Kristova vrhovna vlast i Njegovo središnje mjesto u našoj misiji moraju biti više od ispovijesti vjere i također moraju upravljati našom strategijom, praksom i jedinstvom.“ Capetownski iskaz o predanju (Zagreb, PEV, 2012)

 

U nastavku planiranih aktivnosti, 20. i 21. kolovoza učinjen je posjet obitelji na otoku Pagu. Srdačni i gostoljubivi domaćini, Gabrijela i Stanko, otvoreni suradnji u evanđelju, priključili su se molitvom Gospodinu da posrnuli svijet primi Njegovo otkupljenje i obnovu!

Pri povratku u ravnu nam Slavoniju, posjetili su i obitelj Čiplić. Žive i rade u Gospiću. Također, u Komarevu pokraj Siska, posjetili su starije vjernike, bračni par Josipa i Katicu Antolčić. Unatoč poodmakloj životnoj dobi, vrata svog doma otvaraju kao suradnici u djelu Gospodnjem! Brat Josip poručuje: „U mom srcu još gori vatra evanđelja! Ostajemo s molitvom da ljubav Gospodnja ražari mnoga srca u našoj Domovini!“

Posjet Komarevu

(08/2015, Matej Lazar Kovačević, nadglednik)