Prijem predstavnika protestantskog evanđeoskog vijeća


Vukovar, 2. studenog 2021., prijem predstavnika protestantskog evanđeoskog vijeća u ured gradonačelnika Vukovara. Poslana je zamolba za prijem s navodom da je na redovitoj sjednici PEV-a u RH (Protestantsko evanđeosko vijeće) održanoj 9. listopada 2021. u Zagrebu, potvrđena odluka o izrazu vjerničkog i ljudskog pijeteta za sve žrtve Domovinskog  rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

Prijem je potvrđen i 28. listopada smo imali priliku susreta i razgovora. Ovdje prenosimo sadržaj objavljen na web stranici Ureda gradonačelnika Vukovara.

 

„Povodom 30. obljetnice obilježavanja vukovarske tragedije te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2021. u posjet Gradu Vukovaru došli su predstavnici Protestantskog evanđeoskog vijeća u Republici Hrvatskoj, a primio ih je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac te pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić.

Protestantsko evanđeosko vijeće predstavljeno je po predstavnicima denominacija koje u vijeću participiraju; Crkva Božja u RH, Evanđeoska pentekostna crkva u RH, Kristove crkve u RH i Savez baptističkih crkava u RH, obilježava i svoju 30. obljetnicu, a za istaknuti je kako je na redovitoj sjednici PEV-a u RH u listopadu potvrđena odluka o izrazu vjerničkog i ljudskog pijeteta za sve žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

„Zadovoljstvo nam je u posjetu primiti predstavnike Protestantskog evanđeoskog vijeća jer na ovaj način Grad Vukovar prikazuje dijalog i širinu vjerskih institucija Vukovara. Lijepo je čuti da jedna tako velika zajednica moli za blagoslov i razvoj grada Vukovara što i nama čini dodatni motiv koji nas vuče ka boljitku i razvoju našega grada.“, dao je zaključiti ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac.

Matej Lazar Kovačević, biskup Crkve Božje u RH, istaknuo je ovom prilikom kako je posjeta Gradu Vukovaru potaknuta obilježavanjem 30. godišnjice spomena žrtve Vukovara, ali i 30. obljetnice PEV-a te njezinih članova koje su uključene u život Vukovara. „S ciljem smo ovdje ne zaboraviti žrtvu. Narod smo sa iskustvom patnje, ali i narod koji snagom evanđelja zna oprostiti. Raduje me činjenica da smo dio korpusa koji moli za razvoj ovoga grada.“, rekao je biskup Matej Lazar Kovačević.

Nakon prijema predstavnici Protestantskog evanđeoskog vijeća i zamjenik Sušac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar odali su počast žrtvama Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeća.“

Preuzeto s: https://www.vukovar.hr/gradske-vijesti/343-ured-gradonacelnika

I.K.