Prezentacija, Put u Lončarevu kuću


VINKOVCI – 05. rujna 2017. s početkom od 18h u pastoralnom centru Crkve Božje, gostovao je dr. Michael Ferris, održao je prezentaciju pod nazivom „Put u lončarevu kuću.“ Dr. Michael je pastor i služio je kao profesor u području savjetovanja pri Alliance Theological Seminary smještenom u Rockland County, New York. U njegovoj pratnji bili su Glen Coates iz Pennsylvanie i Patrick O’Loughlin iz Irske.

Prezentacija je inspirirana Jeremijom 18,1-6  Ovo je riječ koju Gospodin uputi Jeremiji: “Ustani i siđi u kuću lončarovu – ondje ću ti objaviti svoje riječi. …“ Vizualnim prikazom, radeći i oblikujući glinu na lončarevom kolu, dr. Michael je predstavio interakciju između Boga i čovjeka. I prorok Jeremija je promatrao kako lončar provodi glinu kroz različite faze kako bi je oblikovao u korisnu posudu. Glina se mora podložiti pod majstorsku ruku da u skladu s njegovim planom bude dovedena u poziciju svrhe koju On za istu ima. „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Gospodnja … “(Jer 29,11).

Na sličan način Bog može upotrijebiti različite okolnosti u našem životu, ponekad i pritiske i boli kako bi nas oblikovao u predivnu posudu sa svrhom, prikladnu za svako dobro djelo. Nema savršene gline ali vještine Velikog Lončara nisu iscrpljene u stvaranju i oblikovanju posuda u korist Božjeg kraljevstva. (2 Tim 2,21) Predivno je znati da Bog ne posustaje u svom radu s nama, nikada ne zatvara svoju radionicu sve dok mu dolazimo iskrenog i pokajničkog srca. U prijevodu ove prezentacije je služio David Kovačević.

Matej Lazar Kovačević, nadglednik