PEV konferencija_Činta od 25.6.-1.7.2019


Činta 25.6 – 1.7. 2019.

Svijet u kojem živimo neprestano se i brzo mijenja. To pred kršćane postavlja suvremene, ali i već poznate izazove: hoćemo li raditi zajedno ili svatko za sebe dok se krećemo ususret budućnosti? Hoće li nam se budućnost dogoditi ili ćemo ju zajedno graditi?

Želimo li biti dio transformativnog Božjeg djelovanja u svijetu trebamo živjeti Božje vrijednosti i to u zajedništvu i jedinstvu, kao što nas Božja Riječ i poziva: „Vi ste sol zemlje. Vi ste svjetlost svijeta“ (Mt 5,13-14)

Želimo doprinijeti pozitivnoj promjeni našeg društva, kako prije svega u duhovnom aspektu, tako i u svakom drugom aspektu života, tako što ćemo, utemeljeni na Riječi Božjoj, ujedinjeni služenjem i zajedničkom vizijom, biti dijelom suvremenog društva i aktivno sudjelovati u suvremenim izazovima.

Kako bismo bili što učinkovitiji u toj zadaći, želimo vas pozvati na susret „Gradimo budućnost“ u organizaciji PEV-a. Svrha ovog susreta je ojačati povezanost, produbiti zajedništvo, otkrivati zajedničku viziju, sagledati, te razgovarati o konkretnim izazovima suvremenog svijeta. Vjerujemo da na taj način možemo zakoračiti prema ispunjavanju teme ovog susreta: graditi budućnost.

Ako je Božja misija obnove svijeta središte vašeg djelovanja, te želite aktivno sudjelovati u promjeni društva, vođeni Božjim Duhom, priključite nam se da to učinimo zajedno, Bogu na slavu i ljudima na korist i blagoslov.

Konferencija će se održati na kampu Činta od 25.6.-1.7.2019. Svrha je okupiti predstavnike različitih evanđeoskih tijela s ciljem povezivanja, osnaživanja i zajedničkog promišljanja o budućnosti evanđeoskog djelovanja u RH.

Program susreta obuhvaća jutarnji dio od dva bloka po sat i pol s pauzom u sredini, 9:30-11:00; 11:30-13:00, i večernji dio 20:00-21:30.

U jutarnjem će dijelu različiti stručnjaci držati interaktivne radionice na određene teme koje su relevantne za naš kontekst. Evo predviđenih tema:

1. Društvo/politika i vjera/crkva 26.6.2019.

2. Humanitarni rad 27.6.2019.

3. Poslovni ljudi i crkva/ u crkvi 28.6.2019.

4. Vjera i slijedeća generacija 29.6.2019.

5. Suvremena komunikacija i nove tehnologije 30.6.2019. 

U večernjem dijelu planiramo tri večeri gdje ćemo imati goste koji bi svojim motivacijskim govorima sve nas ohrabrili, a dvije večeri ćemo iskoristiti za prestavljanje naših međunarodnih gostiju i nekih uspješnih projekata iz našeg evnađeoskog konteksta.

Molimo vas i ohrabrujemo da se svakako očitujete u slijedećih desetak dana, najkasnije do 15.5. kako bi mogli osigurati mjesta za sve sudionike.

Cijena susreta po osobi je 1000kn

Vjerujemo da će ovaj susret generirati pozitivne promjene i da će biti doista blagoslov svim sudionicima a posredno i crkvama i organizacijama kojima služimo.

Zagreb, 5.5.2019.

Toma Magda

Predsjednik PEV-a