Nacionalni dan molitve održan u Splitu


Split, 12. svibnja 2018. Organizacijski odbor PEV-a u suradnji evanđeoskih crkava Dalmacije je u Splitu – Tvrđava Gripe organizirao Nacionalni dan molitve. Vjernici evanđeoskih crkava pristigli iz drugih krajeva Hrvatske, predvođeni svojim pastorima u nadahnuću Duha Svetog su molili za boljitak svoga naroda i mudrost ljudi koji nam vode zemlju.
Ispred domaćina u Splitu pozdrav je uputio pastor Igor Vrgoč. Motivacijsku poruku za prvu molitvenu dionicu održao je pastor Laslo Hornjik iz EPC-a na temu „Jedinstva“ nakon čega je upućena zahvalnost pastoralnim seniorima u Dalmaciji. Motivacijsku poruku druge molitvene dionice na temu „Nade u zemlji beznađa“ uputio je đakon Crkve Božje, David Kovačević. Naveo je biblijski primjer Rute i Boaza koji svjedoči kako je nada usred beznađa moguća kada na našu situaciju gledamo iz nebeske perspektive i hodamo u svjetlu Riječi Božje. Motivacijsku poruku treće molitvene dionice uputio je pastor Drago Zrno iz Riječ Života na temu „Molitva za vlasti i duhovnu klimu“. Pjesme slavljena su predvodili tim evanđeoskih crkava iz Dalmacije i tim iz Zagreba.
U zaključku molitvenog okupljanja zajedništvo je zaključeno blagovanjem euharistije koju su predvodili pastori Ivica Horvat i Zdenko Jovišić.
05/18
I.K.