LJETNI KAMPOVI ZA MLADE


Tijekom srpnja održano je nekoliko kampova za mlade. Sudionici raznih uzrasta imali su predivno zajedništvo u Orahovici. Dječji je kamp okupio 80-ak sudionika a tinejdžerski preko stotinu. U zadnjem tjednu mjeseca, Vrdnik je bio domaćin kampa za mlade. Ovom su kampu – na obroncima Fruške gore te u blizini hrvatske granice sa Srbijom – prisustvovali mladi iz regije. Nazočno je bilo 30-ak djece i mladih iz naših zajednica u Vinkovcima, Tordincima i Vukovaru.

KAMP U ORAHOVICI

David Kovačević je bio jedan od voditelja kampa. Služio je i kao govornik na tinejdžerskim sastancima na temu: „Isus kakvog nisam poznavao“. Naglašavao je da se u Gospodinu Isusu otkriva prekrasno lice Božje te da nam je u Njemu sigurna i stalna pomoć. Posebno se osvrnuo na to da Gospodin suosjeća s našim slabostima te da nam je uzor s kojim se možemo poistovjetiti. Gospodin Isus je – zaključio je David svoja predavanja – najbolji Prijatelj, koji nikada ne ostavlja.

Bili smo svjedoci obilnim blagoslovima među djecom i mladima. Doživjeli su snažne poticaje da kao pojedinci predaju svoj život Gospodinu Isusu te učine zavjet s Njim krštenjem u vodi.

U velikoj radosti slavimo Gospodina za ova predivna iskustva. Mlade preporučamo molitvama kako bi rasli u duhovnoj zrelosti i primili blagoslov u svakodnevnim aktivnostima te bili na izgradnju i doprinos sveukupnoj zajednici.

 

Dječji kamp u Orahovici

KAMP U VRDNIKU

Također je skupina mladih iz Vukovara, Tordinaca, Nuštra, Iloka i Vinkovaca prisustvovala omladinskom kampu u Vrdniku. Tema je bila: WalkNB3 (Walk and be free) – Hodaj i budi slobodan. Nadahnuće je proizašlo iz Psalma 119,45: „Hodit ću putem prostranim, jer naredbe tvoje istražujem.“ Govornik Miroslav Radovanović, nadglednik Crkve Božje u Srbiji, poručio je da prava sloboda proizlazi iz poznavanja Božjih zakona i izvršavanja istih. Svaka odluka koju donosimo sa sobom nosi i određenu posljedicu, bilo pozitivnu ili negativnu.

Na kraju, mladi su bili izazvani donijeti odluku da će proučavati Božju riječ i provoditi vrijeme s Bogom. Na kampu su još govorili Bojan Ostojić na temu karaktera i osobnosti, kao i Barbara Jovanović na temu muško-ženskih odnosa.

U poslijepodnevnim su satima voditelji kampa organizirali za mlade vrijeme za sport, bazen i šetnju po Fruškoj gori. Posebno je zanimljivo što su mladi već drugu godinu za redom na praktičan način posvjedočili svoju vjeru i ljubav prema Bogu i onome što je stvorio – i to tako što su skupljali smeće po Vrdniku. Dan se završavao večernjim bogoštovljem gdje su mladi mogli uživati u Božjoj prisutnosti kroz slavljenje, u molitvi i Božjoj riječi.

Kamp Vrdnik

8/2016 David Kovačević i David Hvala