Kristova nevjesta


U subotu, 30.studenog bio je održan još jedan u nizu sastanaka sestara Crkava Božjih u RH. Ovaj puta je to bilo u prostorijama CB Crkvena općina Vinkovci na temu: “Kristova nevjesta“. Kristova nevjesta treba biti u posvećenju kao mudra djevica, da bdije i stražari, da bi uvijek imala ulja u svojoj lampi.

Sestre su se okupile u lijepom broju, da bi dijelile svoja „srca“. Nakon pozdrava i molitve pastora lokalne zajednice, brata Davida Hvale, nadahnutim pjesmama slavile smo našega Spasitelja Isusa Krista. Slijedio je sadržajni program; čitanjem recitacija, promišljanjima utemeljenim tekstovima Svetog Pisma te prezentacijom – kojim načinom, ponaosob i kao zajednica vjerujućih opremati se u očekivanju Kristova dolaska!? Kristova nevjesta treba biti u posvećenju, na sliku prispodobe o deset djevica poput onih mudrih; u bdjenju, na oprezu, s uljem u svojim svjetiljkama! Nevjesta se ukrašava za svog zaručnika s ljubavlju, u vjernosti i mudrošću, te bdije sa čežnjom srca za susret sa svojim dragim.

Pri kraju našeg druženja bio je upriličen prigodan domjenak s različitim slasticama iz svake zajednice, od domaćih sestara svatko je primio prigodan poklon sa stihom kao podsjetnikom: „Dođe zaručnik: koje bijahu pripravne, uđoše s Njim na svadbu…“ Mt. 25,10
Pogledajte

(30.11.2013, sestra Magdalena Kaposta
Fotografija uz dopuštenje; Dragan Olđe)