Izaslanstvo Predsjednici RH izrazilo zahvalu


Zagreb, 24. svibnja 2018. (IBA) – Peteročlano izaslanstvo crkava organizatorica obilježavanja pet stotina godina Protestantske reformacije posjetilo je predsjednicu Republike Hrvatske, gđu. Kolindu Grabar-Kitarović s nakanom zahvale na pokroviteljstvu nad Svečanom akademijom. U pratnji Predsjednice bila je njena savjetnica Renata Margetić Urlić.

Kako je poznato, Svečana je akademija održana u Zagrebu u Hrvatskom narodnom kazalištu na dan Reformacije, 31. listopada 2017. čime je i u Hrvatskoj obilježena ta značajna obljetnica ne samo za vjerski, već i sveukupni kulturni i ekonomski život Europe. Uz Predsjednicu RH, pokrovitelji su bili i Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski Sabor i Grad Zagreb.

U izaslanstvu su bili Branko Berić, Željko Mraz, Matej Lazar Kovačević, Mladen Dominić i Giorgio Grlj. Uz prigodne poklone i zahvalnicu Predsjednici, bila je to prigoda za razgovor o doprinosu protestantskih crkava i crkava reformacijske baštine hrvatskome društvu. Prepoznato je kako u našemu danas, prijeko je potrebna moralna i duhovna obnova kako bi se stvorili temelji zdravijeg društva na svim razinama, u procesu pozitivnih promjena valjano je poticati kulturu dijaloga. Predsjednica je podsjetila izaslanstvo na svoja nastojanja da potakne svekoliku demografsku obnovu.

Pastor Grlj pozvao je Predsjednicu da posjeti riječku Baptističku crkvu u nedjelju prije ovogodišnjeg Dana reformacije i sudjeluju na bogoslužju.
Preuzeto s web PEV-a
IK 05/18