DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA


sjecanje-na-zrtvu-vukovara_2

U petak, 18. studenoga 2016. godine, u Vukovaru i Hrvatskoj obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2016. Na ovu 25. obljetnicu tragičnih i bolnih događanja u koloni je sjećanja prema procjeni bilo više od 100 000  sudionika. U povorci, koja je kretala od vukovarske bolnice prema Memorijalnom groblju, priključila se i skupina vjernika iz Vukovara i Tordinaca.

Hodali smo s drugima u tišini i suosjećanju prema onima koji su tijekom ratnih razaranja izgubili nekoga od članova obitelji: oca, sina, majku, kći…  Hodajući s drugima podizali smo pogled iznad mnoštva s molitvom u srcu: “Pomoć je (naša) u Gospodinu koji stvori nebo i zemlju!” (Ps 121,2) Gospodin Isus je dao svoj život i za Vukovarce i po Njegovoj žrtvi bol ima dublji smisao te ju je lakše nositi jer nas Bog poziva u novi život i pruža nadu u vječno zajedništvo.

Prema Njemu nam valja uprijeti pogled jer se zemaljski život ne završava  ovozemaljskom dimenzijom. Stoga svi, čija su srca obavijena bolom imaju već danas kome poći: „Onomu koji ima riječi vječnog života!“ (Iv 6.68) u živoj nadi ponovnog susreta – u zagrljaju našeg Gospodina Isusa Krista.

Matej Lazar Kovačević, nadglednik

sjecanje-na-zrtvu-vukovara