Božićna čestitka


Dragi u Kristu!
U ovom našemu danas, obilježenom višestrukom krizom, usred kušnji, teško je razumjeti ili prihvatiti da Bog ima svrhu za naš život. Gore navedenim retkom, ap. Pavao je molio za kršćane koji su u njegovo vrijeme živjeli u Rimu ali sadržaj je dragocjen i za nas: da budemo ispunjeni Božjom radošću, mirom i nadom po snazi Duha Svetoga.

Svoju molitvu je temeljio obećanjem po proroku Izaiji „ … u njemu je nada narodima.“ (usp. Iz 11,10) Obećanje nade je rođenjem Djeteta: „Dijete nam se rodilo, sina dobismo“ (Iz 9, 5). Rođenje je uvijek izvor nade, život koji cvijeta, to je obećanje budućnosti. Dijete koje je Djevica rodila u Betlehemu rođeno je „za nas“: bez granica, bez privilegija ili isključenja, darovan čitavoj ljudskoj obitelji.

Nitko nije isključen iz ovog slavnog obećanja.

To obećanje, prema Njegovom neograničenom milosrđu obuhvaća otkupljenje i život vječni. Ap. Pavao se moli da budemo ispunjeni svaki dan svog života Božjom radošću i Božjim mirom dok vjerujemo u Njega, kako bismo mogli obilovati nadom. Snagu za tu nadu nam daje Duh Sveti.

Dijelimo s Vama radost u slavlju Gospodinova rođenja! Uz navod molitve ap. Pavla i mi upravljamo molitvu po Spasitelju i Gospodinu Isusu, nadi svih naroda, da zajedno uzmognemo biti promicatelji trajnih vrijednosti u društvenom, gospodarskom, kulturnom i javnom životu.

Želimo Vam sretan Božić a snaga božićnog mira, radosti i nade neka ispuni 2023. godinu!