Blagoslov djeteta


Vukovar, 12. prosinac 2021., pri redovitom bogoslužju u vukovarskoj zajednici, osobito ozračje je bilo za obred blagoslova djeteta.

Roditelji, Arnela i David Kovačević donijeli su kćer Ellu Grace u zajednicu vjernika, s izrazom zahvale Bogu za novorođeno dijete, radi zajedničke molitve blagoslova i posvećenja djeteta.

Molitvu su predvodili đakon, Milan Nišević i pastor, Matej Lazar Kovačević.

Blagoslov djece – Evanđelja nam govore da su djeca dolazila Gospodinu ili da su mu djecu donosili, tako da ih On može blagosloviti i položiti svoje ruke na njih. (Marko 10,13-16)
Vjerujemo da su djeca Božji blagoslov roditeljima i njihovim obiteljima. Roditelji u duhu zahvalnosti prema Bogu, donose svoje novorođeno dijete u Crkvu na bogoslužje zajednice vjernika radi zajedničke molitve blagoslova i posvećenja svog djeteta!

Pastor i crkvene starješine sa zajednicom vjernika izgovaraju molitvu blagoslova nad djetetom.
Po molitvi blagoslivlja se cijela obitelj, te se upućuju roditelji na odgovorno odgajanje djeteta, u kršćanskoj ljubavi i u duhovnom ozračju, kako bi dijete moglo, kad za to dođe vrijeme samostalno donositi vlastitu odluku da postane nasljedovateljem Gospodina Isusa!

Tužno je da danas, unatoč mnogim postignućima na razini socijalnih odnosa i komunikacije, mnoge su obitelji disfunkcionalne.Većina roditelja ne razumije i nisu svjesni važnosti blagoslova. Roditelj je taj koji izručuje svoje dijete ili Bogu ili zlu i to svakoga dana. Evo poziva iz knjige Brojeva, koji je Gospodin izrekao Mojsiju riječima: „Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!’ Ovako blagoslivljajte Izraelce. Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati!“ (Brojevi 6, 23–26)

12/21
I.K.