40. Dolina blagoslova – Krist treba naše ruke i noge, našu ljubav prema bližnjemu


40 Dolina BlagoslovaU subotu, 31. svibnja 2014. održana je jubilarna 40. po redu Dolina blagoslova, u hotelu Lav, smještenome u samome centru Vukovara. Bio je to uistinu poseban susret. Po prvi puta smo unajmili veliku dvoranu i bili očevici da su je posjetitelji napunili do posljednjeg mjesta.

Uz domaći bend “Dolina blagoslova”, nastupili su i gosti iz Belišća – glazbeni sastav “Rijeka života”, koji su već toliko puta nastupali na našim pjesničkim i glazbenim susretima da ih zovemo i domaćima. Abraham Kim, korejski misionar u Zagrebu, po drugi puta je nastupio sa svojim glazbenim sastavom “Zagreb Korean Singers”. Pjevali su na korejskom i engleskom, no također i hrvatskom – što su posjetitelji posebno pozdravili.

Po prvi puta je nastupio i jedan zbor iz Srbije: zbor župe Presvetog Trojstva iz Sremskih Karlovaca. Njihova je voditeljica (Vlasta Maleševic) na web stranici “Doline blagoslova” naišla na poziv pjesnicima i glazbenicima da nastupe na našim susretima. Javila se, dobila našu podršku, najavila dolazak i – došla s povećim zborom. Po prvi puta je nastupila i FRAMA, glazbeni sastav franjevačke mladeži iz Vukovara.

Matej Lazar Kovačević, pastor, u svojem je obraćanju prisutnima, naglasio važnost nutarnje preobrazbe i predanosti Kristu. Spomenuo je poplave u okruženju (Slavonija, bosanska Posavina, Srbija) i konkretne akcije koje su poduzete za pomoć stradalima, posebno braći i sestrama u Bosni. “Da bi dolina suza postala Dolinom blagoslova”, naglasio je, “Krist treba naše ruke i noge te našu ljubav prema bratu čovjeku, bez obzira na njegovu nacionalnost i vjeroispovijest”.

Najvrjednije od svega jest da se osjetilo kako Gospodin stoji iza ovih susreta, jer jedno takvo zajedništvo, želja da se bude na blagoslov bližnjemu može doći samo uz Božji poticaj i nadahnuće. Uz sve navedeno, ovo je bila i četverogodišnja potvrda zajedništva i suradnje Crkve Božje te misije Kristove crkve – organizatora susreta.

(31/5/2014, Vladimir Pšenko, suradnik)