4.0 Church Planting University


Church_Planting_University_(Institut_za_osnivanje_crkava)_dVinkovci, 27.-29. ožujka 2014. – U Pastoralnom centru Crkve Božje u RH u Vinkovcima održan je četvrti po redu Church Planting University – CPU.
CPU – “institut za razvoj crkve” je osmišljen tako da pruži praktične vještine za službu članovima crkava širom Centralne Europe, također i u našoj regiji. Trodnevni raspored intenzivnih predavanja organizira se dva puta kroz godinu i provodi se tijekom tri godine. Osmišljen je da lajcima, zaposlenim ljudima omogući stjecanje neophodnih vještina za suradništvo u rastu svojih mjesnih crkava i podizanju novih crkava.

Tema CPU je «Širenje Kraljevstva kroz obučavanje Božjeg naroda kako bi zajedno izgrađivali zdrave crkve.» Gosti predavači za ovaj susret su bili dr. Jonathan Augustine, regionalni nadglednik, Jerry & Ulrike Lillard, Sabrina Evans, Kelly Myers, Koos Vis, Miroslav Radovanović, Goran Radovanović i Nick Park. Na završnom predavanju Nick Park je ohrabrio sve sudionike CPU-a primjerom iz poslanice Hebrejima 12, u kojoj pisac poslanice navodi nepokolebljivi oblak svjedoka, te da nam je svima poput njih, istrčati svoju trku do kraja s pogledom podignutim u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa Krista.

(4/2014, David Hvala, tajnik)